Shanidar

Titular notícies
Cuina

Muffins de xocolata... de "la bona"

Dilluns 11 Octubre 2010

Aquesta és la meva modesta contribució a la campanya "Mes Fairtrade" que organitza cada octubre l'Asociación del Sello FAIRTRADE - Comercio Justo: una recepta ben senzilla feta amb ingredients "dels bons".

Ingredients:

2 tasses de farina
3 culleradetes de llevat
1/2 culleradeta de sal
1/4 de tassa de cacau en pols de comerç just
3/4 de tassa de sucre de comerç just
1 ou
1 tassa de llet
1/4 de tassa de mantega desfeta
crema de cacau de comerç just, preferiblement fondant

Muffins de xocolata de la bonaPreescalfa el forn a 210 ºC.

Barreja la farina, el llevat, la sal, el cacau en pols i el sucre.

Afegeix-hi l'ou lleugerament batut, la llet i la mantega. Mescla-ho bé.

Omple els motlles de muffin fins la meitat (en sortiran uns 20).

Fica una culleradeta de crema de cacau enmig de cada muffin.

Posa-ho al forn 20-25 minuts. 
Si punxes la massa per saber si estan cuits, recorda que no ho has de fer per la part central, on hi haurà la crema de cacau, sinó pel voltant. No han de quedar massa cuits, o el fondant de dins es torrarà i no serà tan bo.

Deixa-ho refredar i ja pots gaudir d'uns muffins de la xocolata "de la bona".


Per què utilitzar productes de Comerç Just?

El comerç just és una alternativa al comerç convencional. Fairtrade ofereix als productors i treballadors dels països en vies de desenvolupament un tracte més just i millors condicions comercials, és a dir, l' oportunitat de millorar les seves vides i planificar el seu futur. Als consumidors i consumidores, el Segell FAIRTRADE els dóna la possibilitat de col·laborar a reduir la pobresa als països del Sud de forma activa amb les seves compres diàries.

Els productes de comerç just són ben fàcils de trobar. Si necessites localitzar alguna botiga que en vengui prop de casa teva o altres informacions sobre els productes i el segell, pots consultar la pàgina de l'Asociación del Sello FAIRTRADE - Comercio Justo.

El segell és la garantia que els productors de sucre, cafè, cacau, etc... reben la part que els correspon per la seva feina. Contribuint al comerç just, contribuim a una vida digna pels agricultors. blog comments powered by Disqus
Últim a Cuina