Shanidar

Titular notícies
Cuina

Galetes de lemon curd... llimona pels profans

Dilluns 9 Novembre 2009

Avui he anat a passar el dia a casa mons pares. Ma neboda, que té 4 anyets i està feta tota una xef en potència, tenia ganes de fer galetes.
Aquí tens la recepta que hem fet: és ben senzilla i la part més pesada (tallar les peces) passa ràpid si tens un munt de formes divertides de coloraines i dos nebots disposats a prendre-s'ho com un joc.

Ingredients:

250 gr. de farina
150 gr. de mantega
100 gr. de sucre
2 rovells d'ou
4 cullerades de lemon curd
1 cullerada de llevat
1 pessic de sal
1 culleradeta d'aroma de vainilla en pols

Galetes de lemon curd... llimona pels profansEn un bol, barreja la farina, el sucre, el llevat, l'aroma de vainilla i la sal. Afegeix la mantega (que ha d'estar pomada -toveta, sense arribar a líquida-) i barreja-ho tot fins que quedi una mescla homogènia. Incorpora els rovells i el lemon curd.

Fes una bola amb la massa, embolica-la en paper film i deixa-ho reposar a la nevera durant una mitja horeta.

Ara toca la part per la qual va de conya tenir nebots a qui poder enredar: estira la massa i talla les galetes (el que deia abans: si tens motlles de formes i colors et serà molt més fàcil enredar les criatures perquè t'ajudin...).
Vés posant les peces en una plata prèviament untada amb mantega i cou-les al forn (180ºC) fins que estiguin rosses (un 10 minuts).

Hauràs de fer diverses fornades, així que tingues preparades unes quantes plates i una reixeta on reposar les galetes calentes abans de guardar-les en un pot metàl·lic... o menjar-te-les!

Nota: El lemon curd no és més que una mena de mermelada de llimona. La pots trobar fàcilment a la secció de mermelades de qualsevol gran supermercat. No ho vulguis substituir per suc de llimona, creu-me, val la pena!!

blog comments powered by Disqus
Últim a Cuina